Voorstellingen
   
  Reprise 2011    
 

Na twee jaren succesvol te hebben opgetreden met opeenvolgend de dansvoorstellingen 'De dingen die voorbij gaan’ en 'Stroop met Gort' neemt Danstheater VOS beide voorstellingen in reprise.

Twee dansvoorstellingen speciaal voor senioren.
Elk dansdrieluik heeft zijn eigen thema's en verhaallijnen.
Ontmoetingen, geheimen, de liefde, kinderspellen, het wastafereel en een dansavond uit vroeger tijden passeren de revue.

Herkenbare thema's, interactie met het publiek en humor maken de voorstellingen toegankelijk. Evenals het hanteren van een verhaallijn en het inleiden van ieder stuk.

'De dingen die voorbij gaan' is een dans-drieluik over ontmoetingen, vriendschap, afscheid nemen, jong zijn en ouder worden, geheimen, dromen, maar bovenal de liefde. We maken gebruik van verschillende soorten muziek, voor elk wat wils (Bach, Rameau, Yann Tiersen, Philip Glass,  Billy Holiday, De Ramblers, Toon Hermans). Het is een voorstelling die herkenning, ontroering en plezier zal oproepen.
De drie stukken duren elk ongeveer 20 minuten en na het tweede stuk is er indien gewenst een korte pauze.
Na het laatste stuk vragen wij de bewoners ten dans en praten wij graag nog even na. De gehele voorstelling duurt incl. pauze ongeveer anderhalf uur.

'Stroop met gort' is een dans-drieluik gebaseerd op verhalen en ervaringen van senioren.
Het eerste stuk haalt herinneringen op uit de kindertijd; diverse oude spelletjes en liedjes passeren de revue. In het tweede stuk komt het wastafereel zonder machine opnieuw tot leven; de lakens, het schrobben, een waslijn en een dotje blauw zijn de ingrediënten voor een dynamisch dansstuk. In het laatste deel nemen we u mee naar een dansavond uit vroegere jaren.
De stukken duren elk ongeveer 20-25 minuten en na het tweede stuk is er indien gewenst een korte pauze. Na de voorstelling horen we graag welke herinneringen er bij de bewoners naar boven zijn gekomen.
De gehele voorstelling duurt incl. pauze ongeveer anderhalf uur.

De voorstellingen zullen van november 2010 tot mei 2011 te zien zijn in 48 verzorgingshuizen in Amsterdam, Noord- en Zuid-Holland, de provincie Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant.

Choreografie en dans: 
Judith Burm, Ellemiek ter Braak, Sanne Fokkens-van der Maas, Dido Mirck, Daniëlle Noordermeer en Anika Vervloet.
Dramaturgie: Erica Smits
Productie: Remco Wagemakers
Grafisch Ontwerp: Tim Ivar


Deze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt door:
RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, Rabobank Amsterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, VSBfonds, Prins BErnhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Flyersenzo.

Voor boekingen en informatie:
tel: 06-24957401
mail:info@danstheatervos.nl
 

Opa, Oma! Dans je met mij?

Dans met me!

Koppige Metamorfose

Reprise 2011

Stroop met gort

De dingen die voorbij gaan

Verschillen Ogen Simpel

 

 
  Info Speellijst E-Flyer Foto's Video Reacties