Voorstellingen
   
  Laatste ontwikkelingen    
 

 

Nieuwe projecten van Danstheater VOS van start! 

 
Danstheater VOS richt zich de komende tijd op de participatie van kinderen en ouderen samen. Door middel van dansprojecten wil VOS kinderen en ouderen samen laten dansen. Door kinderen en ouderen te prikkelen met moderne dans, leren ze hun lichaam te gebruiken, maken ze kennis met moderne dans en heel belangrijk: met elkaar! Door verschillende generaties samen te brengen in een project, wordt kennis en ervaring uitgewisseld en ontstaat er een andere kijk op jeugd, ouderdom en dans. 
 
VOS gaat dit uitvoeren in twee aparte projecten:
 
‘Opa, oma! Dans je met mij?!’
Onder leiding van een choreograaf maken kinderen (6-12 jaar) samen met hun opa en/of oma en twee professionele dansers van Danstheater VOS in 10 repetities een moderne dansvoorstelling over de verschillen en overeenkomsten tussen deze generaties. Vragen als: wat zijn de voor- en nadelen van deze drie generaties / wat is jong en wat is oud zijn / wie bepaalt wat oud of jong is, dienen als leidraad voor het maken van een persoonlijke dansvoorstelling die per locatie verschillend is. Dit alles geïnspireerd op kunst uit de jaren 1950/1960.
 
‘Opa, oma! Dans je met mij?!’ wordt 5 keer aangeboden op basisscholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang verspreid over het land.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, Stadsdeel Amsterdam-Noord en het Fonds voor Cultuurparticipatie.
 
Wilt u meer informatie over dit project en kijken of het geschikt zou zijn voor uw organisatie?  Neem dan contact op met onze zakelijk coördinator Daniëlle Noordermeer: danielle@danstheatervos.nl of 0612549023
 
 
 
‘Dans met me!’
Onder leiding van een dansdocent van Danstheater VOS ontmoeten kinderen (2-12 jaar) en senioren elkaar en maken kennis met moderne dans. In vijf workshops gaan zij aan de slag met thema's als ontmoetingen, eenzaamheid, vriendschap, kinderspelletjes, liedjes van toen en nu, de (on)gemakken van het oud zijn en het ophalen van herinneringen.
Deze onderwerpen sluiten aan bij 3 korte choreografieën van Danstheater VOS. Samen met VOS presenteren de workshopdeelnemers (zowel de jongeren als de ouderen) op de laatste bijeenkomst hun werk en delen op deze presentatiemiddag hun ervaringen met elkaar en met de dansers van VOS.
 
‘Dans met me!’ wordt 8 keer aangeboden aan woonzorgcentra, basisscholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang verspreid over het land.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van Fonds Sluyterman van Loo, Stichting Papefonds, Stadsdeel Amsterdam-Noord en het VSBfonds.
 
Wilt u meer informatie over dit project en kijken of het geschikt zou zijn voor uw organisatie? Neem dan contact op met onze zakelijk coördinator Daniëlle Noordermeer: danielle@danstheatervos.nl of 0612549023

BoeDoor naar boekingen

Opa, Oma! Dans je met mij?

Dans met me!

Koppige Metamorfose

Reprise 2011

Stroop met gort

De dingen die voorbij gaan

Verschillen Ogen Simpel