Over VOS
   
  Dansers/makers    
 

Geïnspireerd door ‘Sprookjesboom’ (van Stichting OZU/Rob List) ontstond het idee om danstheatervoorstellingen te maken voor senioren.
Eind 2007 nam Sanne Fokkens het inititatief voor Danstheater VOS en bracht een groep van 5 dansers/makers bij elkaar: Dido Mirck, Lydia Müller, Relinde Moors en Daniëlle Noordermeer. 

Dit resulteerde in de officiële oprichting van Stichting Danstheater VOS te Amsterdam op 11 juni 2008 en de eerste tour van VOS met de voorstelling 'De dingen die voorbij gaan'. 

Inmiddels hebben we meerdere producties gemaakt met verschillende dansers en docenten. Hieronder ziet u het huidige uitvoerende team van VOS.
Voor alle informatie over oud- dansers van alle producties zie archief

Visie

Dansers/makers

Bestuur

Raad van Advies

Medewerkers

ANBI

 
  Sanne Fokkens-van der Maas (1977)    
 

Iniatiefneemster Danstheater VOS

Maakt sinds de oprichting deel uit van Danstheater VOS als danseres, docent en choreograaf, 

Sanne Fokkens danst al sinds haar vijfde jaar. Na een opleiding Docent Dans (HKA/ArtEZ) en Theaterwetenschap (UvA), heeft zij in meerdere producties gedanst, waaronder: Sprookjesboom (OZU) en Buitenspel (Het Kabinet). Naast het dansen, maken en lesgeven bij Danstheater VOS, geeft Sanne ook Dansen met je Rollator, Peuterdans, Musicallessen aan kinderen (4-14 jaar), (Moderne) Dans voor Senioren, doet ze dramaturgie (bijvoorbeeld bij Dance Connects) en danst zij in interactieve dansvoorstellingen voor kinderen (Wonderland).
 
Na bijna 9 jaar in verschillende functies, met veel plezier en inzet, aan èn in de organisatie van VOS te hebben gewerkt, besluit zij om persoonlijke redenen in september 2016 haar taken als artistiek coördinator neer te leggen. Zij blijft graag betrokken als danser, maker en docent.
 
Dans is voor haar: mensen blij maken, (ont)roeren en raken.

Download volledig cv

   
  Daniëlle Noordermeer (1979)    
 
Algehele leiding Danstheater VOS

Maakt sinds de oprichting deel uit van Danstheater VOS als danseres, docent en choreograaf, 

Danielle danst al sinds haar vijfde jaar. Na haar opleiding Docent Theaterdans (HKA/ARTEZ Arnhem) wilde ze zich graag verder ontwikkelen. In Australië behaalde ze haar Postgraduate Diploma in Choreography. In Melbourne danste ze eveneens in verschillende dansstukken en ontwikkelde ze een voorliefde voor werken met stoelen en banken in het toneelbeeld.
Naast dansen en choreograferen bij Danstheater VOS werkt Danielle als docent en choreograaf, bij Artiance en bij diverse dansproducties.
Ze heeft 8 jaar gewerkt als docent en coördinator bij de MBO Dansopleiding in Ede, heeft meegewerkt aan de Dansproductie 'Naakt' voor het internationale Jongdansfestival in Alkmaar o.l.v. Wies Bloemen. Bij het FAC festival te Alkmaar, heeft ze de choreografie verzorgd van de voorstelling Romeo en Julia' onder regie van Moos D'Herripon. Daarnaast heeft ze meerdere dansfilms gemaakt (Lone, Loosing, Lost; Ver Gereisd; Spelenderzand)

Voor de eerste productie van VOS heeft Daniëlle Ontmoetingen' gemaakt. En voor Stroop met gort maakte ze Dat Was Dat i.s.m Judith Burm. Voor Koppige Metamorfose heeft Daniëlle Liefde, Werk en Typepapier' gechoreografeerd. Alsmede het stuk Feest der Herinneringen i.s.m. Sanne Fokkens.

Na bijna 9 jaar in verschillende functies voor VOS te hebben gewerkt in de organisatie heeft Danielle sinds september 2016 de algehele leiding van VOS op zich genomen.

Dans is voor haar mensen raken, ontroeren, actie-reactie en interactie, dingen begrijpelijk en grijpbaar maken. Soms net dat stapje verder gaan en de barrières van mensen opzoeken: kijken tot hoe ver je als choreograaf en danser kunt gaan.

Download volledig cv

Email Danielle
   
  Judith Burm (1984)    
 
Maakt sinds oktober 2009 deel uit van Danstheater VOS als danseres, docent en choreograaf. 
 
Op haar zesde zag Judith een dansvoorstelling van een vriendinnetje en was verkocht: Dat wilde zij ook! Sindsdien maakt dans deel uit van haar leven.

In 2008 studeerde Judith af aan de opleiding Docent Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Vanaf dat moment is zij actief als zowel dansdocent, choreograaf en danseres. Ze geeft jarenlang workshops en lessen voor onder meer Nationale Opera & Ballet en Utrechts Centrum voor de Kunsten. Daarnaast maakte ze maakte choreografieën voor zowel professionals als amateurs en danste in stukken van onder andere Shusaku Takeuchi, David Greaves, Pont 37 en Marijke Eliasberg.
 
Voor Danstheater VOS choreografeerde Judith i.s.m. Daniëlle Noordermeer Dat Was Dat onderdeel van de voorstelling Stroop met gort.  
 
Na zich 7 jaar op diverse manieren te hebben ingezet binnen de organisatie van Danstheater VOS, doet zij in september 2016 een stap terug om zich toe te leggen op haar studie bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij blijft bij VOS betrokken als danser, docent en choreograaf. 

Dans is voor haar emotie, beweging, techniek, muziek en eigenheid. Een manier om jezelf te uiten en een manier om mensen te raken


Download volledig cv
 
   
  Dido Mirck (1981)    
 

Maakt sinds de oprichting deel uit van Danstheater VOS als danseres, en sinds 2016 ook als dansdocent.

Ook Dido danst al sinds haar vijfde jaar. Na de Vooropleiding Theaterdans, heeft Dido het propedeusejaar van de Opleiding Moderne Theaterdans te Amsterdam en het propedeusejaar van de Opleiding Jazz Theaterdans in Tilburg gevolgd. Hierna studeerde zij aan de opleiding Tolk Nederlandse Gebarentaal.

Dido is sinds 2004 werkzaam als tolk en heeft daarnaast in meerdere producties gedanst, waaronder: Sprezzatura (Hans Tuerlings), Buitenspel (Het Kabinet), A Simple Ordinary Dog, Knot Forever, Perception, Free Fall, Gewoon maar een vrouw, Gewoon maar een hond, en Gewoon maar een Indische dame  (alle van Soosan Gilson), straattheater voorstellingen van WAS XL en diverse voorstellingen bij het ZID Theater. Daarnaast zingt zij al haar hele leven in koren en sinds 2016 is zij actief ensemble zanger bij het Genetich Choir.
Sinds 2016 geeft zij hiernaast ook les voor Dance for Health aan mensen met parkinson en mensen met MS. Ook geeft ze zo af en toe danslessen aan senioren met een psychiatrische achtergrond.

Dans is voor haar bewegen omdat het goed voelt. 

Download volledig cv

   
  Ina Stockem (1973)    
 
Maakt sinds april 2014 deel uit van Danstheater VOS als danseres.
 
Studeerde moderne dans, mime en choreografie aan de Amsterdamse Theaterschool (AHK) en bij de  nieuwe opleiding Kunst in samenleving (KIS).
In 2011 ronde ze haar master of Arts in Cultuurmanagement af. Zij werkt als performer, choreografe en cultureel entrepreneur in Nederland en Europa.
 
Haar kunst is om contact te maken, d.m.v zintuigelijke prikkels, aanraking en beweging. Haar missie in haar werk en in haar leven is om mensen in beweging te brengen. Beweging verbindt omdat het universeel is. Beweging en het uiten van innerlijke beweging verbindt mensen en kweekt begrip. 
 
Nadat Ina een aantal jaren heeft gewerkt in het dans en theatercircuit, verschoof haar aandacht steeds meer naar wat er in de samenleving aan de hand is. Zij ontdekte dat zij met haar vak daar op een directe manier invloed op kan en wil uitoefenen.

Ina wil gevoelige maatschappelijke thema’s toegankelijk maken: geëngageerd en kwalitatief theater maken  over belangrijke thema’s, die in de samenleving een rol spelen.  Beweging is daarbij een taal die barrières doorbreekt en mensen samenbrengt door een brug te slaan. 
 
   
  Carmen Castricum (1989)    
 
Maakt sinds april 2014 deel uit van Danstheater VOS als danseres en docent.

Al op jonge leeftijd is Carmen begonnen met dansen. Wat begon met een uurtje in de week eindigde in elke dag lessen volgen. In 2011 heeft zij de opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool (AHK) voor de Kunsten afgerond en in 2012 ook haar propedeuse behaald aan de opleiding Modern Theatre Dance (AHK). Op dit moment danst zij in diverse projecten, geeft zij les in modern wat zij combineert met het choreograferen. 

Wat haar het meest fascineert aan moderne dans zijn de oneindige mogelijkheden van een lichaam en deze over te kunnen dragen aan haar leerlingen. Zij probeert een brug te slaan tussen het artistieke werkveld en haar leerlingen. 
 
   
  Lenna Schouten (1980)    
 
Maakt sinds april 2014 deel uit van Danstheater VOS als danseres en docent.

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan de opleiding Docent Dans van Codarts, Rotterdam en is sindsdien werkzaam in het veld. Ze is danser en maker in de producties van danstheatergroep Rúm. Ze heeft gedanst in choreografieën van o.a. Krisztina de Châtel, Soosan Gilson, Sassan Yagmai, Natasja Pire en Marijke Eliasberg. Daarnaast verdiept ze zich in Countertechniek van Anouk van Dijk en Alexandertechniek, Tom Koch. Ze werkt onder meer voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Fontys Academie voor Danseducatie, Danscentrum Utrecht, Studance, Scholen in de Kunst en Codarts Muziektheater.

Dans betekent voor haar vrijheid, avontuur, muzikaliteit en expressie. Het creëren van ruimte in lijf, hoofd en omgeving. Het aangaan van een experiment, om verrast te worden door het resultaat. 
 
   
  Sophie Snelder-Everaerts (1983)    
 
Maakt sinds april 2014 deel uit van Danstheater VOS als danseres en docent.

Sophie begon met dansen op vier jarige leeftijd. Na het zien van een film had zij maar één doel voor ogen: zij wilde het theater in. Haar vooropleiding heeft ze gehad aan de HAVO muziek en dans in Eindhoven en bij Lucia Marthas in Amsterdam. Ze is afgestudeerd aan CIOS Haarlem (modern/klassiek ballet) en aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (AHK, Docent Dans).

Sophie heeft in meerdere producties gedanst en gespeeld o.a. Saterday Night Fever (Musical o.l.v. Joop van den Ende), Het leven is Rose (Theater o.l.v. Nina Lahocsinszky), ‘Wasje’ (danstheater o.l.v. Josephine van Rheenen). 
En zij geeft op vele locaties en uiteenlopende organisaties lessen, workshops en maakt voorstellingen o.a.: Jeugdtheaterschool Hofplein Rotterdam, Mamagaai te Haarlem, Stichting Educatieve Projecten (SEP), Stars2Go, XL dance, Sencedance, Parnassos te Utrecht, Centrum voor de Kunsten Eindhoven etc. etc.

Dans is voor Sophie taal zonder verdere uitleg. Sophie danst het liefst met andere mensen, ze houd van delen van de gemeenschappelijk deler; het gevoel van energie en het begrijpen van elkaar zonder woorden. Taal is overbodig als je samen danst.
    

 
   
  Sanne Clifford (1984)    
 
Sanne is sinds september 2014 gastchoreograaf bij Danstheater VOS.

Sanne begon op haar 17de aan de vooropleiding '5 O'Clock Class' (AHK) en behaalde daarna haar BA in Dans (2006), MA in Kunsteducatie (2008) en MA in Choreografie (2013). Ze is sinds 2006 werkzaam als choreograaf, docent en coach. 

In haar werk als choreograaf gaat ze op onderzoek uit waar de contrasten liggen binnen het thema waar mee wordt gewerkt en wat de persoonlijke ervaringen zijn van de dansers. Sanne is naast freelance choreograaf momenteel ook artistiek coordinator en huischoreograaf van New Dance Company. 
 
   
  Archief