Actueel 2011
 
 Koppige Metamorfose

Het project Koppige Metamorfose (werktitel) is uitgesteld wegens te weinig subsidietoezeggingen. Op dit moment wordt aan die situatie hard gewerkt. Door middel van donaties en sponsoring hopen we alsnog te kunnen beginnen. Mocht u een donatie willen doen, een voorstelling aan bekenden of aan een tehuis cadeau willen doen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

We verwachten na de zomer van 2012 te kunnen starten met de repetities voor Koppige Metamorfose (werktitel).Geboorte van eerste Baby VOS!

Op 13 juli 2011 is Sanne Fokkens-van der Maas bevallen van een gezonde zoon. Zijn naam is Lucas Ivar van der Maas. Danstheater Vos feliciteert Sanne en Tim met de geboorte van hun zoon.


 Koppige metamorfose

Momenteel zijn we erg druk met de subsidieaanvragen en voorbereidingen voor onze nieuwste productie 'Koppige metamorfose' (werktitel).
De Voorstelling zal gedanst worden op Canto Ostinato van Simeon ten Holt.
Begin juni zullen er naast de tour ook voorstellingen plaats vinden in de grote kerk van Hoorn als onderdeel van het festival Oude Muziek Nu.

 


Twee nieuwe boekingen door optredens tijdens de Reprise

We zijn erg blij dat we nog twee voorstellingen in het vooruitschiet hebben. 
Door twee verschillende instanties zijn we gevraagd om een 'Best of' voorstelling te komen dansen, met stukken uit zowel 'de dingen die voorbij gaan' als uit 'Stroop met gort'.


2 oktober 
Voorstelling: 'The best of'.
Podium Meerwaarde, Badhoevedorp om 14.00.


7 oktober 
Voorstelling: 'The best of'.
Gastoptreden bij Ouderenkoor Pernis.
Lokatie Rehoboth te Pernis, Rotterdam om 19.30

 


Dag van Cultuureducatie
Ochtendsessie 1 
Moderne Theaterdans voor senioren
geschreven door Culturrnetwerk en geplaatst op www.cultuurnetwerk.nl/producten_en_diensten/dag_van_de_cultuureducatie/2011/o_sessie1.asp

'Danstheater VOS maakt interactieve dansvoorstellingen voor specifieke doelgroepen op locatie. De voorstelling De dingen die voorbij gaan is met veel succes opgevoerd in meer dan veertig verzorgings- en verpleeghuizen door heel Nederland.

Na de voorstelling leggen de dansers uit dat zij speciaal voor senioren voorstellingen maken omdat er zo weinig voor hen is. Daarnaast halen de dansers persoonlijk veel voldoening uit deze voorstellingen en het contact dat ze met de ouderen hebben na afloop, al is dat soms door lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de ouderen beperkt.Foto Co de Kruijf/HH


Zo sprak een dame met afasie na afloop van een voorstelling slechts de woorden: 'leuk leuk leuk'. Later bleek dat ze jaren niet meer gesproken had, tot dat moment. Lichamelijk contact met de ouderen is ook belangrijk vinden de dansers, omdat de ouderen alleen voor het hoognodige (zoals aankleden) worden aangeraakt.

In deze sessie danst Danstheater VOS twee delen uit de succesvolle voorstelling. De dingen die voorbij gaan is een dansdrieluik over vriendschap, afscheid nemen, jong zijn, ouder worden, geheimen, dromen en bovenal de liefde. De voorstelling wordt ondersteund door muziek van onder meer J.S. Bach en De Ramblers.

Voor volgend jaar staat een meer interactieve voorstelling op het programma, waarin de ouderen ook meedansen. Een echt lange choreografie kan niet worden ingestudeerd, omdat het geheugen van de ouderen dat vaak niet toelaat. Vanwege deze beperking oefenen de dansers ook maximaal een uur voor de voorstelling met de ouderen.

Niet alle ouderen zijn even geoefend in het kijken naar dans. Sommigen vinden de voorstelling te abstract, maar alle ouderen begrijpen wel waar de voorstellingen over gaan. Dit komt door de universele thema's die in de dans verbeeld worden en door de voorwerpen van vroeger - zoals bijvoorbeeld een wasbord - die de dansers meenemen.'


Afsluiting Reprise tour

Op 16 juni hebben wij de Tour van 50 voorstellingen door Noord-, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant afgesloten met een optreden van 'De dingen die voorbij gaan' tijdens de Dag van de Cultuureducatie (thema: senioren) van Cultuuurnetwerk in het Tropenmuseum te Amsterdam.
Met het stuk 'Ontmoetingen' werd de dag geopend voor alle deelnemers.
Later heeft een kleinere groep tijdens deelname aan de ochtendsessie van Danstheater VOS  'Geven en Nemen' en 'Dans met mij' gezien.
Aansluitend heeft danseres Dido Mirck een presentatie gegeven over het werk van Danstheater VOS.
kijk voor meer informatie op www.cultuurnetwerk.nl/producten_en_diensten/dag_van_de_cultuureducatie/
Foto's Co de Kruijf/HH


Donaties
Shell Nederland B.V. heeft éénmalig €250,- gedoneerd (nov. 2010) aan Danstheater VOS, aangezien zij ons project (hoewel niet passend in het beleid van Shell) zeer sympathiek vinden.
Wij danken Shell Nederland B.V. hartelijk voor deze donatie!

Wilt u met uw bedrijf ook een donatie doen?
Neem dan contact op met onze productieleider Remco Wagemakers: remco@danstheatervos.nl.


Verkoop Reprise
Er zijn slechts nog een paar voorstellingen die verkocht kunnen worden.
Heeft u ook interesse voor een voorstelling in uw tehuis? Voor deze voorstellingsperiode (januari tot en met april 2011) of eventueel al voor de volgende productie?
Neem voor meer informatie contact met ons op via: info@danstheatervos.nl of bel 06-24957401.

Wij raden altijd aan om zo snel mogelijk een optie te nemen met de datum van uw voorkeur om te voorkomen dat we reeds zijn volgeboekt.
In de agenda kunt u alle data vinden van de voorstellingen die reeds volgeboekt zijn in 2011.


Start Reprise 'De dingen die voorbij gaan' en 'Stroop met gort'.

De reprise kan dankzij subsidiebijdrages van Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en Rabobank Amsterdam doorgang vinden!

Wij danken alle subsidiegevers wederom voor het vertrouwen in ons.

Deze subsidies bieden ons de mogelijkheid om 48 mooie dansvoorstellingen voor senioren uit te voeren in verzorgings-, en verpleeghuizen verspreid over Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland.

 

 
  Archief 2012 Archief 2010