Actueel 2010
 
 

 

VOS treedt op tijdens vrijwilligersdag in Verpleeghuis Naarderheem te Naarden

Maandag 8 november trad VOS op met de voorstelling 'Stroop met gort' in Verpleeghuis Naarderheem te Naarden. Deze dag stond helemaal in het teken van de vrijwilligers en vooral om al deze mensen eens goed in het zonnetje te zetten. Want zonder hun inspanningen zouden de bewoners van Naarderheem het een stuk minder prettig hebben.

Sanne Fokkens- van der Maas, Anika Vervloet en Judith Burm hebben acte de présence gegeven voor VOS.

De voorstelling is zeer enthousiast ontvangen en na afloop werd de dansvloer nog goed gebruikt en waagde men zich samen met onze dansers aan de foxtrot, weense wals of tango.


 Verkoop van voorstellingen 'De dingen die voorbij gaan' en 'Stroop met gort'. 

Het gaat goed met de verkoop van de voorstellingen. Inmiddels zijn er 38 voorstellingen verkocht in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, en Noord-Brabant.

Er zijn nog 10 voorstellingen te verkopen om de voorgenomen 48 voorstellingen te behalen, dus als u interesse heeft in het boeken van een voorstelling ( 'Stroop met gort', 'De dingen die voorbij gaan' of een 'Best of') horen wij dat graag!Herneming/reprise van dansproducties 'De dingen die voorbij gaan' en 'Stroop met gort'.


Vanaf eind november 2010 herneemt Danstheater VOS haar 2 dansvoorstellingen voor senioren: 'De dingen die voorbij gaan' en 'Stroop met gort'. 
Heeft u ook interesse voor een voorstelling in uw tehuis? We bieden beide produkties aan in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht tijdens onze voorstellingsperiode (eind november tot en met eind april 2011). 
Mocht u buiten deze regio's vallen maar wel veel interesse hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om dit bespreekbaar te maken. 
Voor huizen waar we al eerder met beide voorstellingen zijn geweest bieden we een 'Best of' aan, hierbij krijgt u een mix aangeboden van de stukken uit 'De dingen die voorbij gaan' en 'Stroop met gort'.

Neem voor meer informatie contact met ons op via:
info@danstheatervos.nl of bel 06-24957401.


'Sluit me in je armen'. Fotografie: Toon van Til. Dansers: Daniëlle Noordermeer en Dido Mirck

 


'Dat was Dat'. Fotografie:  Toon van Til. Dansers: Elzelien Hoekstra en Dido Mirck

 


'Kinderspel'. Fotografie: Toon van Til.

Dansers: Anika Vervloet, Judith Burm en Sanne Fokkens-van der Maas

 Voorstelling 'Stroop met gort'.
Zaal 100, Amsterdam – 10 april 2010 


'
Vroeger was alles anders'.
U hoort het uw vader, moeder, opa of oma zo zeggen.
Vroeger, een voorbije tijd, maar vol herinneringen en verhalen.
Danstheater VOS neemt u mee naar vroeger tijden in de voorstelling Stroop met gort. Een dans-drieluik gebaseerd op verhalen en levenservaringen van senioren.

Op 10 april 2010 geeft Danstheater VOS alle geïnteresseerden de kans om de voorstelling Stroop met gort te komen bekijken. De voorstelling speelt normaal alleen in verzorgings- en verpleeghuizen in Amsterdam, Noord- en Zuid-Holland.

Deze open voorstelling vindt plaats op 10 april in Zaal 100 te Amsterdam.
Voorstelling 1 begint om 13:30 uur en wordt gedanst door: Elzelien Hoekstra, Dido Mirck en Daniëlle Noordermeer.
Voorstelling 2 begint om 16:00 uur en wordt gedanst door: Judith Burm, Sanne Fokkens-van der Maas en Anika Vervloet


Entree: € 7,50 per persoon.
Reserveren via reserveren@danstheatervos.nl
Graag onder vermelding van naam, aantal kaarten, nummer voorstelling (1 of 2), email-adres en telefoonnummer.

Adres Zaal 100:
De Wittenstraat 100
1052 BA Amsterdam (bij het Westerpark)

 


Première 'Stroop met gort' 12 februari 2010.

Afgelopen vrijdag 12 februari jl. vond de première plaats van 'Stroop met gort', in 2 verzorgingshuizen in Amsterdam.
In de ochtend dansten Anika Vervloet, Judith Burm en Sanne Fokkens- van der Maas in het Joods Zorgcentrum Beth Shalom te Amsterdam. 'S middags dansten Elzelien Hoekstra, Dido Mirck en Daniëlle Noordermeer in Wooncomplex Nieuw-Vredenburg te Amsterdam. In beide huizen is de voorstelling door veel bewoners gezien en met veel enthousiasme en plezier ontvangen. Een groot succes voor beide casts!

Bij Wooncomplex Nieuw-Vredenburg waren we voor de tweede keer te gast. Vorig jaar zijn we hier ook geweest met de dansvoorstelling  'De dingen die voorbij gaan'. Een feest van herkenning, zowel voor ons als voor een groot deel van de bewoners! En de vraag of we zo snel mogelijk weer terug willen komen!


Hier enkele reacties van de bewoners en activiteitenbegeleiders op beide lokaties:

'Het doet me weer helemaal terugdenken aan mijn jeugd, vooral de mooie herinneringen zijn weer helemaal naar boven gekomen.'
'Het heeft me wel ontroerd, ik heb een beetje moeten huilen': vertelde een mevrouw aan ons met de tranen nog in haar ogen.
'In alle stukken zat humor, ik heb echt kunnen lachen en genieten!'
'Ik heb jullie flyer van vorig jaar nog steeds op mijn kamer!'
'Zo leuk dat jullie zoveel muziek van vroeger gebruikten en we mee konden zingen.'
'Wat een goede expressie en beleving. Jullie gaan helemaal op in je karakter. Wat een plezier stralen jullie uit.'

'Een dotje blauw, heette bij ons een poppetje blauw. Oh bij ons een zakje blauw!!'
'Wij gebruikten ook nog het bleekveld. Daar werd de was nog witter van.'
'Ik heb ook mijn schoenen verstopt vroeger!
'Kijk de muurbloempjes!''Dat was Dat'. Fotografie: Jan Hordijk. Dansers: Anika Vervloet en Daniëlle Noordermeer


'Stroop met gort'.

De nieuwe dansvoorstelling voor senioren van Danstheater VOS gaat 12 februari in première, De subsidies zijn bijna allemaal binnen.
Dankzij bijdrages van het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, SNS Reaal, RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo kunnen we deze voorstelling maken. Wij danken de subsidiegevers voor het vertrouwen in ons. Dit biedt ons de mogelijkheid wederom een mooie voorstelling voor senioren te produceren en uit te voeren in verzorgings-, en verpleeghuizen in Amsterdam, Noord- en Zuid-Holland.


Verkoop Voorstelling 'Stroop met gort'.

Inmiddels zijn er alle 30 voorstellingen verkocht.
Heeft u ook interesse voor een voorstelling in uw tehuis? Voor deze voorstellingsperiode (feb-mei) of later in het jaar?
Neem voor meer informatie contact met ons op via: info@danstheatervos.nl of bel 06-24957401.


 

Danstheater VOS – 'Stroop met gort'. 

'Ik woonde toen ik klein was op de Prinsengracht in Amsterdam. Af en toe kwam daar een draaiorgel langs en daar genoot ik enorm van. Wij gingen dan altijd stiekem op straat dansen, met iemand op de uitkijk om er zeker van te zijn dat onze ouders er niet aankwamen. Want op straat dansen mocht niet!'

De voorstelling 'Stroop met gort' is een dans-drieluik gebaseerd op verhalen en levenservaringen van senioren. Het eerste stuk haalt herinneringen op uit hun kindertijd; diverse oude kinderspelletjes en liedjes passeren de revue. In het tweede stuk komt het wastafereel zonder machine opnieuw tot leven; De lakens, het schrobben, de waslijnen en een dotje blauw zijn de ingrediënten voor een dynamisch dansstuk. In het laatste deel van dit drieluik nemen we u mee naar een dansavond uit vroeger jaren. Danst u mee?
VOS promotiefilm 'De dingen die voorbij gaan' nu ook te zien op YouTube.

Kijk allemaal op YouTube bij Danstheater VOS, en 'De dingen die voorbij gaan', voor de compilatie van onze voorstelling gemaakt door Iddo de Ru.
Klik hier voor de film
Nieuwe productie

Momenteel is VOS druk bezig met de voorbereidingen van de nieuwe productie voor senioren 'Stroop met gort'.
De inspiratie voor dit stuk komt voort uit waargebeurde verhalen en levenservaringen van senioren. Deze verhalen en herinneringen worden door bewoners van verschillende huizen aan ons verteld tijdens diverse reminiscentie workshops, die wij op dit moment geven bij verschillende tehuizen. Door de hoge leeftijd van het publiek kunnen het herinneringen zijn uit de vroege jaren twintig/dertig tot nu. Auditie

Op vrijdag 25 september kwamen, na een voorselectie, 15 dansers auditie doen voor de nieuwe productie van Danstheater VOS.
Dit was de eerste auditie van VOS, dus ook voor ons een spannende dag.
Na een zeer intensieve en vooral ook leuke dag, met veel complimenten over de organisatie, zijn er drie dansers geselecteerd om het team van Danstheater VOS te komen versterken: Anika Vervloet, Judith Burm en Elzelien Hoekstra.
Wij zien er erg naar uit om samen met hen weer een goede dansproductie op de planken te zetten!Reprise Voorstellingen 'De dingen die voorbij gaan'.

VOS heeft op 11 september in Bussum twee reprise voorstellingen gedanst van 'De dingen die voorbij gaan'.
Sanne Fokkens, Judith Hermarij en Daniëlle Noordermeer waren 's middags te gast in De Antoniushof te Bussum, en 's avonds in Godelinde, ook te Bussum.
De bewoners van beide huizen waren zeer enthousiast, zeer veel leuke reacties en verhalen, blije gezichten en een voldaan gevoel. Ze zien ons graag terug komen met de nieuwe dansproductie in 2010.VOS goes international: Slowakije

Van dinsdag 26 augustus tot en met vrijdag 28 augustus 2009 gaf VOS, met Sanne Fokkens, Dido Mirck en Daniëlle Noordermeer, acte de présence in Slowakije.
Hier trad VOS met de voorstelling ‘De dingen die voorbij gaan’, op in de Stadsschouwburg van Martin, tijdens het Internationale festival voor Amateurkunst SCENIC HARVEST MARTIN 2009.

De voorstelling is met groot enthousiasme ontvangen en was een groot succes. Bomvolle zaal, een interview, fotosessie, handtekeningen, herkenning en applaus op straat!

Een zeer intensieve en geweldige ervaring met een uitnodiging voor het festival van volgend jaar op zak, en interesse vanuit andere festivals in Macedonië, Duitsland en Engeland !
Kortom een zeer vruchtbaar optreden van Danstheater VOS in Slowakije.

Laatste voorstelling 'De dingen die voorbij gaan'.

Op 8 juli was de laatste voorstelling van de tour van 'De dingen die voorbij gaan' in Verzorgingshuis De Poort, in Amsterdam. Hiermee sloot VOS de tour van 3 try-outs en 20 voorstellingen af.
Een hele leuke laatste voorstelling met zeer geïnteresseerd en enthousiast publiek. Een fijne afsluiting van de zeer succesvolle tour.

Dit was tevens de laatste voorstelling met danseres/choreograaf Relinde Moors, die zich meer gaat richten op haar eigen producties.
In de toekomst zal ze misschien nog wel actief zijn bij VOS als dramaturg/ regisseur.
Ook Lydia Müller zal momenteel een minder actieve rol gaan vervullen bij VOS.

In oktober treden Relinde en Lydia op bij een rondreizend straattheater festival  in Mexico (Festival Internacional Callejero Cervantino del CLETA), met het moderne danssprookje 'De picknick', oftewel 'El Picnic'.
Wij wensen Relinde en Lydia heel veel plezier en succes in Mexico. 


Danstheater VOS treedt op in Zaal 100, Amsterdam.

Zondag 5 april j.l. trad Danstheater VOS op met 'De dingen die voorbij gaan', in Zaal 100, Wittenstraat 100 te Amsterdam. Voor familie, vrienden, genodigden en geïnteresseerd publiek heeft VOS daar een spetterend optreden verzorgd.

Voorafgaand aan de voorstelling werden filmpjes vertoond van een optreden in één van de verzorgingshuizen. Dit om het publiek een beeld te geven, hoe de voorstelling normaal gesproken wordt gedanst en hoe deze door het publiek (senioren) wordt ontvangen.
Na afloop van de voorstelling kon aansluitend ook een heerlijke biologisch vegatarische maaltijd gegeten worden, verzorgd door Stichting Veko.

De hoofdredacteur van Dansmagazine, Joost Groeneboer was ook aanwezig en heeft over het optreden geschreven in zijn voorwoord van Dansmagazine nr. 2, 2009. Hieronder vindt u zijn reactie.


Artikel in Dans