Actueel
 
 

VOS geinterviewd voor onine platform 'de nieuwe praktijk

​In November 2016 is Daniëlle Noordermeer door Meike Bergwerff geinterviewd voor 'de nieuwe praktijk', een platform voor zorgverleners en -professionals dat vernieuwers in de zorg wil verbinden en (nieuwe) initiatieven een podium wil bieden. Het interview ging in op de werkzaamheden van Danstheater VOS en wat VOS voor zowel oud als jong betekend. Lees hier het hele artikel:
http://www.denieuwepraktijk.nl/praktijk/danstheater-vos-laat-ouderen-stralen-en-kinderen-zorgzame-kant-boven/VOS in blog van Relinde Moors op Elfy care

'What more can you give to someone who reached their last phase in life, who lost the ability to be independent, who is often lonely and knows what it is to loose friends and loved ones, than a day in which they are seen, where their hearts are touched and where they got to laugh and dance.'

Mooie blog van Relinde Moors, oud danseres bij VOS over het stuk 'Dans met mij!', welke zij in 2008 voor VOS heeft gechoreografeerd als onderdeel van de trilogie 'De dingen die voorbij gaan' en waarmee we 25 voorstellingen hebben gedanst in Noord-Holland

https://go.elfycares.com/power-connection-performing-arts/
Voorstelling 'Maar ik ben nog lang niet moe' afgelopen donderdag 9 juni in Theater de Boomspijker groot succes!

Hiermee is het vierde traject van 'Opa, Oma! Dans je met mij?! afgesloten!
Om nog even na te kunnen genieten kunt u hier enkele reacties van het publiek lezen en ziet u vast een kleine sneakpeak van de foto's gemaakt door fotografe Ilona Broomans:

'Ontroerend en lief, samen expressief. Heel mooi om mijn moeder en dochter samen zo te zien dansen.' Choreografie en mooie muziekkeuze maakten het tot een theatraal geheel.'
'Wat een mooie intieme voorstelling.'
'Hele leuke voorstelling mét en vóór jong en oud. Het was speels, lief en sprookjesachtig.'
 Donderdag 9 juni 18.00 voorstelling 'Opa, Oma! Dans je met mij?!’ – ‘Maar ik ben nog lang niet moe’ van Danstheater VOS in theater De Boomspijker te Amsterdam.

‘Maar ik ben nog lang niet moe’ is een grappige, absurde, vrolijke en tegelijkertijd ook mystieke, poëtische en verbeeldende dansvoorstelling. Diverse personages komen langs: oud en jong, krom en recht, snel en langzaam. Ze hebben allemaal een eigen lichaamstaal, met een eigen verhaal. Zij dansen met elkaar, om elkaar heen, rond om mekaar, naast elkaar. En ze worden niet moe. Zij hebben nog veel te vertellen. Verschillende verhalen kruisen elkaar, staan naast elkaar. Zoals in het leven. Er is nooit maar één verhaal. Drie oma’s, hun vier kleinkinderen en twee dansers van VOS hebben zeven repetities gewerkt met de choreografen Katja Grässli en Yuri Bongers. ‘Maar ik ben nog lang niet moe’ is het resultaat van dit unieke intergenerationele project.

Datum: Donderdag 9 juni 2016
Aanvang voorstelling: 18.00 uur
Locatie: Theater De Boomsspijker
Adres: Recht Boomssloot 52, 1011 EC Amsterdam

Kaarten :
- Kinderen t/m 6 jaar gratis
- Kinderen t/m 12 jaar € 2,- p.p.
- Vanaf 13 jaar € 4,- p.p.

Reserveren is noodzakelijk in verband met beperkt aantal plaatsen.
U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar reserveren@danstheatervos.nl met daarin uw naam, de datum van de voorstelling en het aantal & soort kaarten dat u wilt bestellen.

Fotografie: Daniëlle Noordermeer  


Zevende Traject 'Dans met me!'

9 juni gaat in Amsterdam Noord  het zevende traject van 'Dans met me!' van start. 
Bewoners van Woonzorgcentrum De Die van Cordaan en kinderen van groep 1 t/m 4 van Basisschool Elzenhagen krijgen de komende 5 weken workshops van Sophie Everaerts, Sanne Fokkens en Daniëlle Noordermeer. Op 7 juli wordt de reeks workshops afgelsoten met een presentatie van alle deelnemers en krijgen ze ook de choreografie 'Kinderspel' te zien van Danstheater VOS.

 Zesde Traject 'Dans met me!'

12 mei is in Voorschoten het zesde traject van 'Dans met me!' van start gegaan . 
Bewoners van Woonzorgcentrum Adegeest en kinderen van groep 2 van de Nutsbasisschool kregen de  3 weken workshops van Judith Burm en Daniëlle Noordermeer. Op 26 mei werd de reeks workshops afgelsoten met een presentatie van alle deelnemers en daarnaast kregen ze ook de choreografie 'Ontmoetingen' te zien van Danstheater VOS.

Ook dit project was weer een groot succes waar jong en oud heeft genoten. 
Het was een waar feestje om met deze bewoners en kinderen de afgelopen weken te mogen dansen. De kinderen, bewoners en VOS dansers (Dido, Judith & Danielle) hebben allen genoten en straalden na afloop van het gedeelde plezier!

Enkele reacties van deelnemers en publiek:
- Ik vond het geweldig om te mogen dansen met de kinderen maar ook om gewoon naar hen te kijken terwijl zij met elkaar aan het dansen waren! 
- Wat een gezellige vrolijkheid brengen kinderen toch met zich mee!
- Ik geniet!
- Mijn oma is in slaap gevallen, wat nu?
- ik heb super veel nieuwe manieren geleerd om iemand hallo te zeggen, maar dan met een beweging.
- Wat ben jij flexibel en lenig, ik ben zelf echt een stijve hark!
- Ik vond het echt super leuk en helemaal niet eng of spannend om met de oma's en opa's te dansen. 
- Is het nu al afgelopen?
- Wat goed dat jullie dit doen, wat een geweldig project en mooi initiatief om kinderen en ouderen zo samen te brengen met dans. 

Hieronder wat foto's van de workshops van de afgelopen weken.

 


Foto's traject 4 'Dans met me!' 22 april te Houten - Feest der herinneringen.


Foto traject 3 'Dans met me!' 7 april te Berkel en Rodenrijs - Feest der herinneringen.
 


Voorstelling traject 3: 'Opa, Oma! Dans je met mij?!' - 'Als je opstaat weet je of het dag of nacht is' op zondag 24 april. 

Wanneer: zondag 24 april 16.00 uur.
Waar:
Artiance centrum voor de kunsten, Canadaplein 3 te Alkmaar
Entree: t/m 12 jaar € 2,- p.p 13 jaar en ouder € 3,-p.p

U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar reserveren@danstheatervos.nl met daarin uw naam, het aantal & soort kaarten dat u wilt bestellen. Kaarten zijn ook beschikbaar aan de deur. 

'Opa, Oma! Dans je met mij?!’ is een uniek project van Danstheater VOS. Kinderen, senioren en twee dansers van VOS hebben samen een danstheatervoorstelling gemaakt!
Deze keer hebben we zelf 4 generaties uit 1 familie samen op één podium staan!
4 kinderen, 3 senioren en 2 dansersvan VOS treden samen voor u op in een voorstelling vol spel, muziek en dans getiteld: '
'Als je opstaat weet je of het dag of nacht is'.

Yuri Bongers, choreograaf, vertelt hoe deze voorstelling tot stand is gekomen: 
In het korte werkproces, hebben we veel gewerkt met improvisatieopdrachten; Wanneer inspireer je de ander? Met jouw beweging, energie of blik? We hebben gewerkt met simpele bewegingen en opdrachten waar veel ruimte was om de persoon achter de beweging te zien. Er was veel ruimte voor eigen invulling en creativiteit. Contact en plezier met elkaar hebben was een belangrijk onderdeel van het proces. Er is gewerkt met improvisatieopdrachten en hieruit is een voorstelling gekomen met (dans)bewegingen die deels dichtbij alledaagse handelingen en gedrag liggen en deels heel abstract zijn.


Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens deze voorstelling.


Fotografie: Ilona Broomans


Fotografie: Ilona Broomansfotografie: Marieke KrijgsmanTeaser ‘Dans met me!’ - Ontmoetingen

De nieuwe Teaser ‘Dans met me!’ - Ontmoetingen staat op Vimeo! https://vimeo.com/danstheatervos

Wij zijn erg blij en trots met deze prachtige beelden en montage van Peter Franken. 
Wij hopen dat u de nieuwe video ook erg mooi vindt! Like en deel!
https://vimeo.com/16265126Wie doet ermee met het vierde traject van ‘Opa, Oma! Dans je met mij?!’
Danstheater VOS en IJsterk nodigen kinderen en hun opa’s en oma’s uit om op de Oostelijke eilanden samen te dansen in een zelfgemaakte voorstelling vol spel, muziek en (moderne) dans.


Lijkt het je leuk om samen met jouw opa of oma en andere kinderen te dansen en uiteindelijk op te treden voor publiek? Zou je graag willen leren over wat je opa of oma leuk vond in zijn/haar jeugd en welke muziek daar bij hoorde? Je krijgt ook de kans om zelf bewegingen te verzinnen tijdens de repetities. We sluiten af met een voorstelling vol spel muziek en dans waarin je alles wat je hebt geleerd kunt laten zien aan al je vrienden en familie. 

Lijkt dit je leuk en spannend en kun je niet wachten op mee te doen? Geef je dan op voor de cursus ‘Opa, Oma! Dans je met mij?’! Er is plek voor maximaal 16 kinderen en 16 senioren, dus wees er snel bij!

Hoe gaat het in zijn werk:

  •  voor dit project zijn we op zoek naar kinderen tussen de 6 en 12 jaar en hun opa of oma. Ook kinderen zonder opa of oma, of senioren (55+) zonder kleinkinderen, zijn van harte welkom. 
  • deelname aan dit project is GRATIS 
  • We repeteren op donderdagmiddag van 15.45 tot 17.45 uur in de Zuidpool (kleine Wittenburgerstraat 100), van 14 april t/m 9 juni. Op 9 juni sluiten we af na de repetitie en generale af met een voorstelling in de theaterzaal van de Boomsspijker.
  • Wat heb je nodig? Makkelijk zittende kleding, schoenen met zachte zolen. Heb je nog nooit gedanst maar lijkt het je wel erg leuk? Geen probleem want danservaring is niet nodig, wel heel veel enthousiasme en zin om te dansen!
  • Inschrijven kan via www.amsterdam.nl/kidsactiviteiten (kies voor Centrum, Oostelijke Binnenstad) 

Meer informatie:
  • Esther Blok, talentmakelaar bij IJsterk Welzijn. Email:  e.blok@ijsterk.nl, tel: 06 – 204 109 20
  • Daniëlle Noordermeer, zakelijke coördinator, productie &verkoop Danstheater VOS. Email: danielle@danstheatervos.nl, tel: 06-12549023
 

Vijfde Traject 'Dans met me!'

11 april gaat in Huis ter Heide het vijfde traject van 'Dans met me!' van start. 
Bewoners van Woonzorgcentrum Vredenoord en kinderen van Kinderopvang Kiekeboe krijgen de komende 5 weken workshops van Sanne Fokkens en Daniëlle Noordermeer. Op 30 mei wordt de reeks workshops afgelsoten met een presentatie van alle deelnemers en krijgen ze ook de choreografie 'Ontmoetingen' te zien van Danstheater VOS.

 
Vierde Traject 'Dans met me!'

18 maart is in Houten het vierde traject van 'Dans met me!' van start gegaan . 
Bewoners van Woonzorgcentrum Houtens Erf en kinderen van Basisschooel het Mozaïek krijgen de komende 5 weken workshops van Sanne Fokkens en Lenna Schouten. Op 22 april wordt de reeks workshops afgelsoten met een presentatie van alle deelnemers en krijgen ze ook de choreografie 'Feest der Herinneringen' te zien van Danstheater VOS.

 Foto's traject 2 Dans met me! 12 maart te Bussum
​Voorstelling Ontmoetingen. Deelnemers kinderen van Bussumse Montessorischool & bewoners van Woonzorgcentrum Godelinde

Foto: Monique de Wit


Foto: Monique de Wit


Foto: Daniëlle Noordermeer. Danser: Judith Burm


Foto: Daniëlle Noordermeer. Dansers: Judith Burm & Carmen Castricum


Foto: Daniëlle Noordermeer. Danser: Dido MirckTraject 3  ‘Opa, Oma! Dans je met mij?!

Het derde traject van 'Opa, Oma! Dans je met mij?! is  maandag 7 maart gestart in Alkmaar in Artiance centrum voor de kunsten. Onder leiding van choreograaf Yuri Bongers zal er de komende weken gewerkt worden aan een voorstelling met kinderen (6-12) en senioren vanaf 55 jaar en ouder. 

We zoeken nog meer deelnemers. Dus lijkt het je ook leuk om mee te doen?
 Ben je tussen de 6-12 of ouder dan 55? Dan kun je meedoen! Danservaring is niet nodig.
Je hoeft niet perse opa of oma te zijn, je mag je ook zonder die titel je gewoon opgeven. 
Je kunt je als duo opgeven opa/oma en kleinkind, of met iemand anders in dezelfde leeftijd. Maar je kunt je ook alleen opgeven! 

Repetities maandagen 16.00-18.00 in Artiance centrum voor de kunsten.  

zondag 24 april Generale 13.30-15.30, Voorstelling 16.00

Interesse? Stuur een mail naar danielle@danstheatervos.nl en d.lemmens@artiance.nl


Derde Traject 'Dans met me!'

3 maart is in Berkel en Rodenrijs het derde traject van 'Dans met me!' van start gegaan . 
25 bewoners van Woonzorgcentrum Laurens Oudelandse Hof en 15 kinderen van CBS Prins Willem-Alexander krijgen de komende 5 weken workshops van Sanne Fokkens. Op 7 april wordt de reeks workshops afgelsoten met een presentatie van alle deelnemers en krijgen ze ook de choreografie 'Feest der Herinneringen' te zien van Danstheater VOS.


 


Tweede Traject 'Dans met me!'

23 februari is in Bussum het tweede traject van 'Dans met me!' van start. 
De kinderen van de middenbouwklas A van de Bussumse Montessorischool en de bewoners van woonzorgcentrum Godelinde zullen 5 weken workshops krijgen van Danëlle Noordermeer en Dido Mirck. Op 12 maart, tijdens NL doet, sluiten zij af met een presentatie en krijgen ze ook de choreografie 'Ontmoetingen' te zien van Danstheater VOS.
 
 
Download de Nieuwsbrief Nieuwsbrief 2015

voorstelling traject 2 ‘Opa, Oma! Dans je met mij?!’ op 15 december 2015.  

Wanneer: Dinsdag 15 december om 17.30 & 18.00 uur.
Waar: Gymzaal van Huis van de Wijk De Evenaar, Kometensingel 189, 1033 BE.
Entree: kinderen t/m 6 jaar gratis, t/m 12 jaar € 2,- en vanaf 13 jaar € 4,- p.p.

Reserveren is noodzakelijk in verband met beperkt aantal plaatsen.
U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar reserveren@danstheatervos.nl met daarin uw naam, de datum en tijd van de voorstelling en het aantal & soort kaarten dat u wilt bestellen.

'Opa, Oma! Dans je met mij?!’ is een uniek project van Danstheater VOS. Kinderen, senioren en twee dansers van VOS hebben samen een danstheatervoorstelling gemaakt!
Zeven kinderen van basisschool De Poolster en De Satelliet en vier senioren uit de buurt, treden voor u op in een voorstelling vol spel, muziek en dans getiteld: 'Aan de oevers van de tijd'.

Er danst zelfs één oma mee met haar twee kleinkinderen!
Choreografe Katja Grässli liet zich inspireren door het thema: 'tijd'. Tijd is het nu, het verleden en de toekomst, tijd vergaat, tijd ademt, alles verandert voortdurend door de tijd. Wij kunnen de tijd niet tegenhouden, dat is het enige wat vaststaat. Deze voorstelling: 'Aan de oevers van de tijd' geeft de unieke kans om te duiken in een wereld vol dansante poëzie. Herinneringen, dromen en toekomstplannen van de dansers kruisen elkaar in het hier en nu. 'Aan de oevers van de tijd'  is een ontroerende theatrale dansvoorstelling met een vleugje humor!
Mis ‘m dus niet! 

Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens een van deze voorstellingen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:
Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Stadsdeel Amsterdam Noord,
AFK, NORMA Fonds, donateurs via voordekunst, Stichting Wijsneus en Vrienden van VOS.


Actie op VOORDEKUNST geslaagd! 162%

We staan echt te dansen, te springen en te juichen! Het is gelukt, we hebben het gehaald!
We vonden het zo ontzettend spannend. Elke keer als er een bedrag werd gedoneerd, waren we blij. Echt elk tientje dat erbij kwam hebben we gevierd. Dit klinkt misschien overdreven, maar het gevoel dat zoveel mensen achter je staan, in je geloven en je steunen, dat is geweldig.

En het ging zo snel! We hadden echt niet verwacht dat we het bedrag zo snel zouden halen. En zouden eindigen op 162% Wow! Dankzij al onze donateurs, het AFK en voordekunst hebben wij het gehaald!

We gaan nu heel hard aan de slag om er fantastische voorstellingen van te maken, met zoveel mogelijk deelnemers. En we zullen jullie niet vergeten en zo snel mogelijk onze beloftes aan jullie inlossen. Want wij zijn blij met jullie als supporters en dat willen we laten merken ook. Wij hebben de ballonnen en slingers al hangen en heffen alvast het glas op jullie!

Voorstelling van het tweede traject 'Opa, Oma! Dans je met mij?! in Amsterdam Noord, is op 15 december. Dus Save the date! Er komen natuurlijk nog meer trajecten en voorstellingen waarvoor we onze donateurs op de hoogte zullen brengen maar dit is de eerste!

Bedankt namens iedereen van VOS
           
VOS geselecteerd voor de VERDUBBELAAR van het AFK!
We hebben geweldig goed nieuws!
Volgende week wordt voordekunst 5 jaar en om dit te vieren geeft het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) hen een cadeau: de Verdubbelaar! En ons project 'Opa, Oma! Dans je met mij?!' is hiervoor geselecteerd omdat het een connectie heeft met de stad Amsterdam.

Met deze Verdubbelaar wil het AFK het geven aan kunst stimuleren en is voor Danstheater VOS een extra motivatie om nog meer donateurs te betrekken en bereiken.

Hoe werkt het?
- De Verdubbelaar start maandagnacht 2 november om 24.00 en stopt vrijdag 6 november om 24:00. Donaties die eerder of later binnenkomen worden niet meegeteld. 
- Het AFK verdubbelt tot een maximum bedrag van €1.500.

Wij zijn het AFK enorm dankbaar dat zij de Verdubbelaar inzetten en ons hiervoor hebben geselecteerd!

Dus wilde je onze actie nog steunen? Doe dat dan vanaf maandag 24.00 uur t/m vrijdag 24.00 uur! Want dan is elk tientje twintig euro waard


https://www.voordekunst.nl/pro…/3762-opa-oma-dans-je-met-mij


Tweede repetitie in Adam Noord
Tweede repetitie 'Opa, Oma! Dans je met mij?! in Adam Noord in huis van de Wijk de Evenaar!
Door de steun van stichting Wijsneus en Huis van de Wijk de Evenaar, kunnen we dit traject aanbieden voor slechts €5,30 incl 6% BTW per deelnemer!

Vandaag zijn we bezig geweest met de songtekst van Spinvis 'aan de oevers van de tijd' omzetten in beweging. Jong en Oud gingen volledig op in het schrijven van woorden met het eigen lijf!

We hopen nog drie van dit soort trajecten te kunnen gaan doen, dus steun VOS op voordekunst.nl en maak dat mede mogelijk!


Noord is hot!
Want dinsdag 13 oktober, 16-17.30 uur start er een tweede traject van  'Opa, oma! Dans je met mij?! in Amsterdam-Noord. Bij Huis van de Wijk De Evenaar, Kometensingel 189. 
We zijn nog op zoek naar senioren die mee willen dansen! Wilt u zelf en/of weet u iemand? Geef u op! Of met uw kleinkind natuurlijk! Stuur uw naam, telefoonnummer en e-mailadres naar info@danstheatervos.nl
Hopelijk tot snel!


 Crowdfunding op voordekunst.nl!
VOS is op 15 oktober voordekunst.nl een crowdfundings-actie gestart voor 'Opa, Oma! Dans je met mij?!'

Wij hopen hiermee meer bekendheid te krijgen voor het project en geld op te halen om reiskosten en studiohuur te bekostigen, opdat wij het project laagdrempelig kunnen aanbieden en vooral de deelnamekosten zo laag mogelijk kunnen houden zodat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen aan dit project.Want iedereen, zowel jong als oud, heeft recht op het beleven en ervaren van kunst!

Klik op de volgende link voor meer informatie en om ons project te steunen.
https://www.voordekunst.nl/pro…/3762-opa-oma-dans-je-met-mij

De actie loopt tot 14 november.Gezocht:Dansers voor intergenerationeel dansproject in Adam Noord
 
Houdt u/je van dansen?! 
En bent u/je op zoek naar een onvergetelijke ervaring?! 
Dans mee in een modern dans voorstelling van Danstheater VOS!
 
Wij zoeken 8-10 senioren (55+) en 8-10 kinderen (6-12 jaar) die samen met ons een bijzondere dansvoorstelling willen maken. 
Er dansen ook 2 professionele dansers van ons mee en de voorstelling wordt gemaakt door een choreograaf van VOS.
 
De danswortkshops/repetities zijn op zondagen van 10.00-12.30 in de studio van de DAT!school Gedempt Hamerkanaal 203, 1021 KP te Amsterdam. 
Het zijn 10 repetities van 2-2,5 uur, startend 27 september a.s.
Eindigend met een voorstelling voor publiek op 29 november.
 
Deelname kosten voor het project €79,50 p.p. incl BTW
 
Wees er snel bij, want: vol = vol! U/je kan zich individueel opgeven of als duo (grootouder/kleinkind)
Geef u/je op door een e-mail te sturen naar: Danielle@danstheatervos.nl en vermeld daarin uw/je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres.
Voor meer informatie, kijk op: www.danstheatervos.nl, onder andere bij voorstellingen vind u meer informatie over dit bijzondere project.
 
Hopelijk tot snel! 
                


Foto's eerste voorstelling 'Opa, Oma! Dans je met mij?!' - Trek 't (je) niet aan!, woensdag 8 juli Cliffordstudio Amsterdam.


                         


Enkele reacties van het publiek, na de eerste ‘Opa, oma! Dans je met mij?!’ - Trek ’t (je) niet aan! :

Mooi om te zien, te voelen en van zo dichtbij te mogen beleven hoe werelden samen komen.
Werelden die ogenschijnlijk heel ver uit elkaar liggen maar eigenlijk heel dichtbij zijn.
Jonge mensen, professionele dansers en oude mensen
Waarin concentratie en het delen van geheimen, ongeschreven regels gelden.
Waar liefde voor elkaar het toneel afspat.
De zorgvuldigheid.
Emma Rekers - Clifford Studio - 8 juli 2015

Kleinschalig maar wonderbaar mooi gebracht! Doorgaan is mijn motto!
Jurgen - Clifford Studio - 8 juli 2015

Wat een plaatje van een voorstelling. Enorm genoten. Chapeux! 
Maaike - Clifford Studio - 8 juli 2015

Supermooi om mee te maken: het plezier, de muziek, de dansers. 
Paul Mirck - Clifford Studio - 8 juli 2015

Twee keer gezien en twee keer even enthousiast & trots op mijn mamsi & zoon, Paulina & Yoram. Hartsikke leuk! Dank jullie wel!
Barbara van Keeken - Clifford Studio - 8 juli 2015

Twee (!) keer gezien  en de tweede keer minstens zoveel genoten omdat je de dansers zag openbloeien. Prachtige combinaties mooi op de muziek/ritmes door de jaren heen gezet en inspirerend voor meerdere generaties.
Hanny Alkema - Clifford Studio - 8 juli 2015
 

Voorstelling 'Opa, Oma! Dans je met mij?!' - Trek ’t (je) niet aan!, woensdag 8 juli a.s.


Op woensdag 8 juli presenteert Danstheater VOS haar eerste intergenerationele moderne dansvoorstelling ‘Opa, oma! Dans je met mij?!’, waarin drie kinderen ( 7-11 jaar) en drie vitale dames (63-73 jaar) tezamen met twee professionele dansers van VOS optreden in de Cliffordstudio te Amsterdam.

Het is een moderne danstheatervoorstelling over elkaars leeftijd, waarbij niets is wat het lijkt. De jas en muziek uit de jaren '50 en ’60 spelen een grote rol in de voorstelling.
Twee weken geleden hebben de deelnemers elkaar voor het eerst ontmoet en in 9 repetities samen met choreograaf Sanne Fokkens deze korte dansvoorstelling gemaakt.

De ‘boy’ en ‘girls’ vinden het een bijzonder project en super leuk! Voor de ‘ladies’ voelt het project goed en ze voelen zich weer jong, net als toen! Wees getuige van deze unieke gebeurtenis en kom hen bewonderen!

Aanvang voorstelling: 17.30 en 18.30 uur
Locatie: Cliffordstudio, Cliffordstraat 38, 1051 GV Amsterdam (West).
Wegens een beperkt aantal plaatsen, graag reserveren via: reserveren@danstheatervos.nl
Kaarten, beschikbaar aan de deur, op basis van vrijwillige donatie aan Danstheater VOS.

Danstheater VOS maakt nog vier keer een ‘Opa, oma! Dans je met mij?!’ in 2015. Interesse voor deelname of boeking? Mail naar Danstheater VOS: info@danstheatervos.nl

 

Aankondiging voor intergenerationeel dansproject! Houdt u/je van dansen?!

En bent u/je op zoek naar een onvergetelijke ervaring?!
Dans mee in een voorstelling van Danstheater VOS!

Wij zoeken 8 senioren (55+) en 8 kinderen (6-12 jaar) die samen met ons een bijzondere dansvoorstelling willen maken. Er dansen ook 2 professionele dansers van ons mee en het wordt begeleid door een choreograaf van VOS. Je kan je alleen opgeven, met je eigen opa/oma of kleinkind . 

De repetities zijn in de Cliffordstudio (wCTA), Cliffordstraat 38, 1051 GV Amsterdam.
Het zijn 10 repetities van 1,5-2 uur, startend in juni of de eerste twee weken van  juli (begin van de zomervakantie). We sluiten af met een voorstelling voor publiek in het theater van de Clifford studio

Het kost € 7,50 per keer. ( Je betaalt voor het gehele project) Waarschijnlijk op di., woe. of vrij.middag of zaterdag.

Wees er snel bij, want: vol = vol!
Geef u/je op door een e-mail te sturen naar: info@danstheatervos.nl en vermeld daarin uw/je naam, leeftijd, voorkeursdag(-en), telefoonnummer en e-mailadres. 

Voor meer informatie, kijk op: www.danstheatervos.nl  


De E-flyer van 'Dans met me!'


Eerste Traject 'Dans met me!'

19 maart gaat in Noord-Brabant in Ulvenhout het eerste traject van 'Dans met me!' van start. 
De kinderen van de BSO van stichting Kober en de bewoners van woonzorgcentrum Elisabeth De Donk zullen 5 weken workshops krijgen van Danëlle Noordermeer. Op 16 april sluiten zij af met een presentatie en krijgen ze ook de choreografie 'Feest der herinnering' te zien van Danstheater VOS.
 


De E-flyer van 'Opa, Oma! Dans je met mij?!'Nieuwe projecten van Danstheater VOS van start! 

 
Danstheater VOS richt zich de komende tijd op de participatie van kinderen en ouderen samen. Door middel van dansprojecten wil VOS kinderen en ouderen samen laten dansen. Door kinderen en ouderen te prikkelen met moderne dans, leren ze hun lichaam te gebruiken, maken ze kennis met moderne dans en heel belangrijk: met elkaar! Door verschillende generaties samen te brengen in een project, wordt kennis en ervaring uitgewisseld en ontstaat er een andere kijk op jeugd, ouderdom en dans. 
 
VOS gaat dit uitvoeren in twee aparte projecten:
 
‘Opa, oma! Dans je met mij?!’
Onder leiding van een choreograaf maken kinderen (6-12 jaar) samen met hun opa en/of oma en twee professionele dansers van Danstheater VOS in 10 repetities een moderne dansvoorstelling over de verschillen en overeenkomsten tussen deze generaties.

Vragen als: wat zijn de voor- en nadelen van deze drie generaties / wat is jong en wat is oud zijn / wie bepaalt wat oud of jong is, dienen als leidraad voor het maken van een persoonlijke dansvoorstelling die per locatie verschillend is. Dit alles geïnspireerd op kunst uit de jaren 1950/1960.
 
‘Opa, oma! Dans je met mij?!’ wordt 5 keer aangeboden op basisscholen en buitenschoolse opvang verspreid over het land.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, Stadsdeel Amsterdam-Noord en het Fonds voor Cultuurparticipatie.
 
Wilt u meer informatie over dit project en kijken of het geschikt is voor uw organisatie? Neem dan contact op met onze zakelijk coördinator Daniëlle Noordermeer: danielle@danstheatervos.nl of 06-12549023
 
 
‘Dans met me!’
Onder leiding van een dansdocent van Danstheater VOS ontmoeten kinderen (2-12 jaar) en senioren elkaar en maken kennis met moderne dans. In vijf workshops gaan zij aan de slag met thema's als ontmoetingen, eenzaamheid, vriendschap, kinderspelletjes, liedjes van toen en nu, de (on)gemakken van het oud zijn en het ophalen van herinneringen.
Deze onderwerpen sluiten aan bij 3 korte choreografieën van Danstheater VOS. Samen met VOS presenteren de workshopdeelnemers (zowel de jongeren als de ouderen) op de laatste bijeenkomst hun werk en delen op de presentatiemiddag hun ervaringen met elkaar en met de dansers van VOS.
 
‘Dans met me!’ wordt 8 keer aangeboden aan woonzorgcentra, basisscholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang verspreid over het land.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van Fonds Sluyterman van Loo, Stichting Papefonds, Stadsdeel Amsterdam-Noord en het VSBfonds.
 
Wilt u meer informatie over dit project en kijken of het geschikt is voor uw woonzorgcentrum, school of organisatie?
Neem dan contact op met onze zakelijk coördinator Daniëlle Noordermeer: danielle@danstheatervos.nl of 06-12549023 Nieuwe Dansers!
Wij zijn erg blij dat Carmen Castricum, Sophie Everearts, Lenna Schouten en Ina Stockem het team van Danstheater VOS komen versterken voor onze nieuwe projecten 'Opa, Oma! Dans je met mij?!' en 'Dans met me!'. We kijken er naar uit om met hen te gaan werken en vele mooie producties te maken.


Download de Nieuwsbrief e-flyer

 
Direct naar boeken
  Archief 2013 Archief 2012 Archief 2011 Archief 2010